Ouderwerkgroep
De Ouderwerkgroep

Wat doet de ouderwerkgroep nu toch allemaal?

Hieronder volgt een opsomming in vogelvlucht:

Gedurende het gehele schooljaar wordt de school steeds in een ander thema versierd.

Het schooljaar begint meestal met de Kinderboekenweek, in het thema van het jaar versieren we dan ook de hele school. Op verschillende plekken komt een voorstelling in het betreffende thema, aangevuld door allerlei kunstwerken van de kinderen. Zonder hun hulp wordt het natuurlijk lang zo leuk niet!

Gevolgd door het thema Herfst, Sinterklaas, Kerst, Winter, Voorjaar, Pasen en Zomer.

Eén keer in de twee jaar is er ook een projectweek, afhankelijk van het thema wordt ook dan onze hulp en diensten ingezet. Vaak erg leuk om te doen.

De maand december is voor ons de drukste maand, hierin helpen wij met de organisatie van het Sinterklaasfeest; de pepernootbakkerij op school, begeleiding van de dag dat Sinterklaas met zijn Pieten onze school bezoekt en alles rondom de Kerst. Heel druk, maar wel heel leuk en gezellig.

De catering doen wij ook wel op ouderavonden, bij een sportdag en op de laatste schooldag.

Bij het bezoek van de schoolfotograaf helpen een aantal van ons mee om dit alles zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Laatste schooldag
De laatste schooldag moet altijd wel een leuke en vooral feestelijke happening worden en samen met de laatste schooldag-commissie helpen wij om deze dag te organiseren. De catering hebben wij de laatste jaren voor onze rekening genomen. Zo werden er voor zo’n 450 kinderen en helpers hamburgers gebakken op een hele grote koekenpan en zo kreeg een ieder een broodje hamburger. Er werden vele honderden worsten opgewarmd voor een broodje worst. Er werden vele honderden bakjes met mayonaise gevuld voor een patatje met! Op zo’n dag wordt er ook aardig wat afgedronken en vele kannen van honderd liter limonade vinden gretig aftrek bij de leerlingen. Wat het dit jaar zal worden blijft nog een verrassing!

Een andere zaak, die onze aandacht heeft is alles rondom de musical.

We helpen de leerkracht van groep 8 met het uitzoeken van de musical, hij/zij heeft uiteindelijk de beslissing welke musical het wordt. We delen briefjes rond om helpende ouders te krijgen en zij worden uitgenodigd om met elkaar de musical op te starten. Het uiteindelijke oefenen doen de ouders zelf, maar zaken eromheen worden zonodig door de ouderwerkgroep gedaan. Het is leuk, dat de school een aandenken krijgt van de desbetreffende groep 8, de ouderwerkgroep helpt dit te verzorgen.

Op dit moment bestaat onze ouderwerkgroep uit 9 enthousiaste ouders.

Wilt u meer informatie of lijkt het u leuk om ons te komen ondersteunen, dan bent u natuurlijk van harte welkom!

Neem gerust contact op met één van ons, wij staan achterop de schoolgids vermeld, of met ondergenoemde.

Met vriendelijke groeten namens de hele ouderwerkgroep,

Yvonne Zijlstra

Voorzitter OWG