Groep 8B
Nationale voorleeswedstrijd
11-03-2016 07:52
Voorleeswedstrijd

Voor de Sprankel ging Lynn naar de volgende ronde van de Nationale voorleeswedstrijd, omdat ze eerste was geworden tijdens de wedstrijd op onze school.

“Op woensdag 17 februari 2016 gingen we naar Harlingen voor de nationale voorleeswedstrijd. Het was bij het gemeentehuis. Het boek dat ik ging voorlezen heet “De griezelbus deel 7”. Toen ik binnen bij het gemeentehuis was, ging ik zitten waar we moesten voorlezen. Ik was echt super zenuwachtig. Ik moest eerst tegen 10 kinderen voorlezen. Beneden zaten ook 10 kinderen. Van de 10 gingen er maar 3 door en dat was beneden ook zo. Iedereen was klaar met voorlezen, dus we gingen naar een andere kamer. Daar hadden ze een leuke voorstelling voor de kinderen, zodat je niet zo zenuwachtig was wie door zou gaan. Na 25 min. kwam de jury met de namen van de kinderen die doorgingen. Ik was gelukkig 1 van de 6 die gekozen werd. Nu moest ik tegen die 6 kinderen voorlezen. Na het voorlezen gingen er een paar mensen zingen. De jury was na 15 min. terug gekomen met de namen van de kinderen die 1ste 2de en 3de waren geworden. Alleen de eerste mocht door naar de volgende ronde. Ik was helaas geen 1ste geworden maar 2de. Ik was er wel heel blij mee. Ik kreeg een tas en een boekenbon. Tenslotte gingen we met alle twintig kinderen die mee hadden gedaan een foto nemen. Het was een dag om nooit te vergeten !!!”

Lynn Hiemstra
Alle nieuwsberichten bekijken